Family Room, Dining Nook + Backyard: Brentwood Project


At our Brentwood Project, our clients’ home didn’t need a full renovation, so we came in to furnish the entire (6,000+ SF!) and make it feel bespoke to them. The most important space to add that personality and comfort was in the family room, adjacent kitchen and backyard that opens directly off this hub of the home.

Comfort was first and foremost in this space, and since they have little ones and are constantly entertaining, durability was just as important. To begin, we anchored the space with a custom 12 foot sofa and had it upholstered in high-performance fabric. It needed to be inviting, feel chic and timeless while withstanding the wear and tear of two young boys and a dog. We topped the neutral sofa with a pile of vintage and designer pillows to give it a cool, layered feel and a necessary pop of color.

Across from the sofa, we flanked the beautiful fireplace with a beautiful console for extra storage and a bench for additional seating. Our clients entertain A LOT, so having flexibility in the floor plan as a personal goal of mine, that has proven infinitely helpful to their lifestyle. On the only solid wall we have in the space, we went big and bold with colorful abstract art. I love the pop of color they bring to the space without feeling too harsh or modern.

The entire space opens up through giant slider glass doors to the stunning backyard which we designed to feel like a resort. The best part of LA is the weather, so true indoor/outdoor living is available year round. We opted for a soft Sunbrella fabric on the teak wood outdoor furniture. The plush outdoor upholstery which feels just like a terrycloth towel but can withstand the elements, little boys, and pets.I wanted to funk the space up while still tying into the classical architecture of the home, so we hung outdoor swings for fun alternative seating overlooking the pool. By selecting neutral colors for the large pieces, our client will be able to switch up accents like throw pillows and umbrellas when she feels like a change.


Our clients’ kitchen was beautiful when we got there, so we got to focus on the fun part – styling! We updated the kitchen with a statement light above the island. These were dream clients because they 100% understood the importance of great lighting in the home. The informal dining nook that overlooks the backyard ties the outdoors in. We used loom chairs for texture, which are also super comfortable for sitting and hanging out for long periods of time. With the little ones playing outside or hanging out on the sofa, this is the perfect spot for our clients to hang and get some work done while watching over the kids. The only thing left was adding some styling statement accessories to polish off the look and add warmth through the space.

Photography: Amy Bartlam | Videography: 618 Studios

journey

  • YouTube